Το νερό είναι βασικό στοιχείο το οποίο χρειαζόμαστε καθημερινά σε μεγάλη ποσότητα. Είναι όμως το νερό που καταναλώνουμε ασφαλές; Οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν πως το πόσιμο νερό πρέπει να είναι διαυγές, άχρωμο, άοσμο, με μικρή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και να είναι καθαρό, δηλαδή να είναι απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς αλλά και χημικά.

Είναι γεγονός πως η κατανάλωση χλωριωμένου νερού ελοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας καθώς έχει αποδειχθεί πως σχετίζεται με πολλές σοβαρές παθολογικές καταστάσεις στον άνθρωπο. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως για να φτάσει το νερό στο ποτήρι μας περνάει από σωληνώσεις του δικτύου ύδρευσης, το οποίο λόγω παλαιότητας ενδέχεται να περιέχει βρωμιές αλλά και σκουριές με αποτέλεσμα να φτάνει σε εμάς γεμάτο βλαβερές ουσίες.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τοποθετήσουν στα σπίτια τους ειδικά φίλτρα νερού που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας για καθαρό, κρυστάλλινο, γεμάτο υγεία καθαρό νερό.

Ποια φίλτρα βρύσης υπάρχουν;

Τα φίλτρα νερού επάνω στον πάγκο είναι από τα πιο βασικά φίλτρα οικιακής χρήσης και συνδέονται με τη βρύση της κουζίνας, διαθέτοντας , φίλτρο από ίνες πολυπροπυλενίου για τα ιζήματα αλλά και  ενεργού άνθρακα που ελαττώνει τις βλαβερές ουσίες που μπορεί να περιέχονται στο νερό. Διαθέτουν ειδικό εξάρτημα που ρυθμίζει την ροή του νερού σε φιλτραρισμένο η αφιλτράριστο , γεγονός που σημαίνει πως μπορείτε να επιλέξετε κάθε στιγμή το νερό που θέλετε αλλάζοντας μόνο την θέση του διακόπτη.

Το ανταλλακτικό φίλτρο αλλάζει συνήθως κάθε χρόνο.

Τα φίλτρα κάτω του πάγκου συνδέονται με την παροχή του κρύου νερού κάτω  από τον πάγκο και επάνω στον πάγκο τοποθετείται  ένα όμορφο διακριτικό βρυσάκι το οποίο είναι αποκλειστικά για το καθαρό νερό .Το σύστημα κάτω του πάγκου, συνήθως αποτελείται από τρείς σταθμούς καθαρισμού του νερού παρέχοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα καθαρότερο νερό. Η τοποθέτηση του φίλτρου κάτω του πάγκου μας αποδεσμεύει χώρο επάνω στον πάγκο να τον διαχειριστούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας .

Τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Είναι ίσως τα καλύτερα συστήματα φιλτραρίσματος του νερού καθώς αποτελούνται συνήθως από 5 στάδια επεξεργασίας του νερού, φιλτράροντας όλες τις βλαβερές ουσίες που μπορούν να εντοπιστούν στο νερό και να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. Επίσης, είναι το σύστημα που εκτός από την φίλτρανση του νερού από τα βαρέα μέταλλα , αφαιρεί και την σκληρότητα από το νερό μετατρέποντας σε πόσιμο όταν τα άλλα συστήματα φίλτρανσης αδυνατούν. Είναι εφοδιασμένο με το δικό του  όμορφο διακριτικό βρυσάκι το οποίο είναι αποκλειστικά για το καθαρό νερό . Τέλος, τα φίλτρα αλλάζουν κάθε χρόνο, εκτός από τη μεμβράνη που αλλάζει από 2 έως 5 έτη ανάλογα με την ποιότητα του νερού.