Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πόσο αναγκαία είναι τα φίλτρα νερού στην καθημερινή μας ζωή.

Τα Νιτρικά είναι επικίνδυνα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία .

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μην υπάρχουν στο πόσιμο νερό . Οι επιστήμονες αναφέρονται τακτικά για τις επιπτώσεις των Νιτρικών αλάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τι είναι όμως τα Νιτρικά.

Τι είναι τα Νιτρικά στο νερό;

Τα Νιτρικά είναι οι χημικές ενώσεις του Αζώτου με το οξυγόνο που σε συνδυασμό με οργανικές και ανόργανες ενώσεις δημιουργούν τα Νιτρικά άλατα.

Τα Νιτρικά άλατα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών και την αύξηση της παραγωγής.

Η αλόγιστη χρήση όμως των αζωτούχων λιπασμάτων μας οδηγεί στις πλεονάζουσες ποσότητες οι οποίες αποβάλλονται από το έδαφος με τα ποτίσματα και τις βροχές με αποτέλεσμα να μολύνουν τα ποτάμια τις λίμνες και κατ΄ επέκταση τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η μεγάλη περιεκτικότητα νιτρικών αλάτων στο νερό αλλά και η περιεκτικότητα φωσφορικών ιόντων στο νερό, δημιουργούν κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη μεγάλης ποσότητας βακτηρίων και αλγών με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία επικάλυψη της υδάτινης επιφάνειας η οποία δημιουργεί σκίαση στους πυθμένες των λιμνών.

Η σκίαση αυτή δεν επιτρέπει στο φως να φτάσει στον πυθμένα με αποτέλεσμα οι οργανισμοί που αναλαμβάνουν την διαδικασία της φωτοσύνθεσης να μην μπορούν να επιβιώσουν και να γίνονται τροφή σε άλλα βακτήρια συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το καταστρεπτικό τους έργο.

Το οξυγόνο στο νερό μειώνεται με αποτέλεσμα οι ζωντανοί οργανισμοί π.χ. ψάρια να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Πως τα Νιτρικά Άλατα στο νερό επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία;

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή η οποία μεταφέρεται και στον άνθρωπο μέσω του πόσιμου νερού.

Τα Νιτρικά Άλατα όταν εισχωρήσουν στο στομάχι του ανθρώπου , μετατρέπονται σε νιτρώδηΝιτροζαμίνες οι οποίες έχουν αναγνωρισθεί ότι ανήκουν σε καρκινογενή ομάδα.

Αυτή η απειλή για την ανθρώπινη υγεία αντιμετωπίζεται μεκαλής ποιότητας φίλτρα νερούπου μπορείτε να βρείτε στηνεταιρεία με φίλτρα νερού Real Life Hellas .

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα διαθέτουμε φίλτρα όλων των μεγάλων κατασκευαστών , σε Ευρώπη και Αμερική.

Συστήματα καθαρισμού νερούτης Aquafilter, Ecosoft, Apec και φίλτρα ανταλλακτικά Omnipure, Matrikx, Pentek, Aquafilter, Ecosoft, Greenfilter,

Αξίζει στους εαυτούς μας και την οικογένεια μας να τους προσφέρουμε το καλύτερο πόσιμο νερό!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εταιρεία Real Life Hellas η συμπληρώστε την φόρμα ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Δείτε περισσότερα για τα φίλτρα νερού: