Τα φίλτρα νερού αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία μετατροπής του νερού σε πόσιμο ώστε να απολαμβάνουμε εμείς και η οικογένεια μας καθαρό , υγιεινό ,κρυστάλλινο νερό .Υπάρχουν πολλών ειδών φίλτρα νερού τα οποία τα επιλέγουμε με βάσει την ποιότητα του νερού που θέλουμε να καθαρίσουμε.

Υπάρχει νερό το οποίο θεωρείται καλό για πόσιμο, π.χ. το νερό της Αθήνας (περιέχει χλώριο – παλαιό δίκτυο) με αγωγιμότητα η οποία κυμαίνεται μεταξύ 130 – 160 ppm (parts per million). Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα άνθρακα  ενός σταθμού, δύο σταθμών, τριών σταθμών, επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ποιότητας νερού.

Υπάρχει νερό δικτύου το οποίο έχει υψηλή αγωγιμότητα – σκληρότητα, με άσχημη γεύση και μυρωδιά και ενδεχόμενη περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων. Παρόμοιο νερό θα συναντήσουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης το οποίο αποτελείται τουλάχιστον από 5 σταθμούς καθαρισμού νερού. Ο πρώτος βαθμός αφορά τα ιζήματα, ο δεύτερος βαθμός τα χλώρια – χημικά, ο τρίτος βαθμός χημικά , νιτρικά , μόλυβδο κ.λ.π., ο τέταρτος βαθμός που είναι και η καρδιά του συστήματος θα καθαρίσει το νερό κατά 90-95% μετατρέποντας το σε ελαφρύ απαλλαγμένο από σκληρότητα, βαριά μέταλλα και όποιες άλλες επικίνδυνες ουσίες περιέχονται στο νερό και τέλος ο πέμπτος βαθμός επεξεργάζεται την γεύση ώστε να έχει κρυστάλλινη και βελούδινη υφή.

Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Δεν θα πιστεύετε ότι το νερό που πίνετε προέρχεται από αυτό που πριν δεν ήταν πόσιμο.

Σε περίπτωση που το νερό επιβαρύνεται και με οργανική ρύπανση, η λύση είναι να προσθέσουμε σύστημα U.V. στην συσκευή μας.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την περιοχή που κατοικείται το σωστό σύστημα φίλτρανσης νερού. Η κάθε περιοχή χρειάζεται τις δικές της προτάσεις για φίλτρα νερού.

Για σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις φίλτρανσης νερού η Real Life Hellas είναι κοντά σας. Περιμένουμε τις απορίες σας για να ακούσετε τις προτάσεις μας.

Δείτε περισσότερα για τα φίλτρα νερού: