Οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις διαμαρτύρονται έντονα για την ρύπανση των θαλασσών και ωκεανών με πλαστικά μπουκάλια και σακούλες τα οποία έχουν δημιουργήσει ασφυξία και σοβαρό πρόβλημα υγείας σε όλους τους ζώντες οργανισμούς.

Εμείς όμως συνεχίζουμε τον καταστροφικό μας τρόπο ζωής για τον πλανήτη γη συνεχίζοντας την χρήση του πλαστικού. Για πάμε όμως να δούμε γιατί το νερό στα πλαστικά μπουκάλια είναι επικίνδυνο.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ

Όλοι μας έχουμε βρεθεί με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι ενώ περπατάμε , ενώ οδηγούμε η κάνουμε αθλητισμό η το χειρότερο με μια εξάδα από πλαστικά μπουκάλια νερό να τα μεταφέρουμε στο σπίτι.

Δεν γνωρίζουμε όμως τα χημικά στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του πλαστικού μπουκαλιού και κάτω από ποιες συνθήκες το πλαστικό (pet) ενδέχεται να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.

Η χρήση πλαστικού (Pet = τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο) σημαίνει ότι για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί κάποιες χημικές ουσίες.

    1. Το αντιμόνιο το οποίο χρησιμοποιείται ως καταλύτης του Pet έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνο για να προκαλέσει καρκίνο αλλά και αναπνευστικά προβλήματα. Ευτυχώς οι υγειονομικές αρχές έχουν ορίσει όρια στην ποσότητα που περιέχει ένα πλαστικό μπουκάλι.
    2. Η φορμαλδεϋδη και ακεταλδεϋδη είναι χημικές ενώσεις οι οποίες περιέχονται στην σύνθεση του Pet και οι οποίες με το φως του ήλιου και την υψηλή θερμοκρασία είναι εύκολο να μεταναστεύσουν στο περιεχόμενο της φιάλης.
    3. Εάν δε υπάρξει θερμική καταπόνηση της φιάλης σε υψηλές θερμοκρασίες , ενδέχεται να ανιχνευθεί ακόμη και βενζόλιο, τολουόλιο, χλωροφόρμιο κ.λ.π.
    4. Ποτέ το πλαστικό μπουκάλι δεν επιτρέπεται να εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.
    5. Μετά την χρήση του πλαστικού μπουκαλιού δεν πρέπει να το επαναχρησιμοποιείτε διότι στο στόμιο του μπορεί να δημιουργηθούν μύκητες η βακτήρια.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Υπάρχουν όμως και καλύτερες επιλογές από το πλαστικό μπουκάλι.

Υπάρχει το γυάλινο μπουκάλι το οποίο θεωρείται από τις πιο ασφαλής επιλογές για την αποθήκευση του νερού.

Στο ψυγείο μόνο γυάλινα μπουκάλια!

Η καλύτερη όμως πρόταση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα φίλτρανσης νερού με κόκκους η block άνθρακα το οποίο σας εγγυάται φρέσκο, καθαρό, κρυστάλλινο νερό χωρίς χλώριο, μόλυβδο, νιτρικά, βαριά μέταλλα.

Εάν βρίσκεστε σε περιοχές που το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι σε υψηλά επίπεδα (υψηλή σκληρότητα) υπάρχει το σύστημα καθαρισμού νερού αντίστροφης όσμωσης που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε καθαρό νερό χωρίς σκληρότητα.

Για καλύτερη όμως ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εταιρεία Real Life Hellas η οποία μπορεί να σας δώσει συμβουλές για τα καλύτερα φίλτρα νερού σύμφωνα με την περιοχή, κατοικία σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2114049321 και ο ειδικός θα σας ενημερώσει και θα σας δώσει λύσεις για τα προβλήματα νερού της περιοχής σας.

Δείτε περισσότερα για τα φίλτρα νερού: